top of page
  • Foto van schrijverRT Praktijk IkZeker

Mijn missie vertaald in een bijzondere combi.

Slechts 5% van wat wij op school leren, gebruiken wij in ons dagelijks leven. De overige 95% bestaat uit de kunst van het leven.

Wat een bijzondere combi lijkt voor een onderwijsinstelling, is eigenlijk heel logisch. Waarom zouden kinderen zich alleen ontwikkelen op rekenen, taal en spelling? Het leven is veel meer dan dat.

Wanneer je kijkt naar het schoolleven, dan is een groot deel sociaal en conditionering. Kinderen moeten volgens onze maatschappij in een keurslijf passen. Ja, wij ouders en scholen dragen hier aan bij.

Kinderen leren omgaan met emoties en gedachten, met werk en planning, met dromen en de maatschappij, dat is wat kinderen echt voorbereidt op de toekomst. 

Daarom bied ik naast het cognitieve aanbod voor het verbeteren van rekenen, taal, lezen en spelling, ook het aanbod voor de kunst van het leven. 

Dit aanbod leert kinderen te luisteren naar hun binnenste.

Omgaan met emoties en gedachten is heel lastig, als je niet weet wat je moet doen en waar je naar op zoek bent. Geef toe, als volwassene weet je het zelf vaak niet eens. Leef jij eigenlijk wel in het nu? 

De kunst van het leven geeft kinderen de kans hun dromen na te jagen, het beste uit hun zelf te halen en hun mooiste leven te leven.




IkZeker voor een zeker kind!   

bottom of page