top of page
  • Foto van schrijverRT Praktijk IkZeker

Maatwerk als passie

Sinds 2017 ben ik actief via IkZeker. Het individueel begeleiden van leerlingen geeft mij super veel voldoening. Iedere les is anders en past volledig bij de behoeften van de leerling.

Soms komen we er gaande weg achter dat er een andere aanpak of uitleg nodig is, waardoor een leerling de stof wel eigenaar kan maken.

Maatwerk geeft zo veel voldoening en zo veel motivatie. Ik ervaar van dichtbij de sprongen die leerlingen maken, op het moment dat zij een doel behalen.


Deze manier van werken is erg mooi en dankbaar.


Afgelopen jaren heb ik samen met ouders, leerlingen en hun eigen leerkrachten hard kunnen werken aan diverse leerdoelen, waardoor zij in hun schooladvies voor het voortgezet onderwijs aanzienlijk zijn gestegen. Het raakt mij dan enorm als ouders hun dankbaarheid dan uiten.

Het corona-jaar heeft sowieso veel maatwerk op mijn pad gebracht. Sommige leerlingen hadden baat bij thuisonderwijs, maar er waren ook leerlingen die onvoldoende tot leren kwamen. Zo kon ik bijspringen.


Daarnaast heb ik tijdens de tweede lockdown leerlingen mogen opvangen aan de keukentafel. De leerkracht gaf gewoon afstandsonderwijs en ik schoot te hulp waar nodig, bijvoorbeeld voor het werktempo en de motivatie, maar ook om leerstof verder uit te leggen.

Eigenlijk een win-win situatie: Zo konden ouders in alle rust thuiswerken en de leerlingen hadden professionele begeleiding, waardoor er ook minder strijd en stress thuis was.

Comments


IkZeker voor een zeker kind!   

bottom of page