top of page

De kunst van het leven

Slechts 5% van wat wij doen in ons dagelijks functioneren wordt geleerd op school. De overige 95% is ook zeer belangrijk.

Als ouder wil je niet dat jouw kind al in de basisschoolperiode gebukt gaat onder stress of terecht komt in een burn-out. Helaas gebeurt dit steeds vaker.

De gewoontes van het wegstoppen van emoties en het negeren van je intuïtie is iets wat jaren lang de standaard was in onze maatschappij. Gelukkig zijn er steeds meer ouders die de sociaal emotionele ontwikkeling van hun kind erg belangrijk vinden. Een kind dat goed in zijn vel zit presteert ook beter op school.

Mijn missie is kinderen 100% voor te bereiden op het leven en het omgaan met de maatschappij.

Een kind kan hier leren gedachten om te buigen, rust te vinden, ademhalingstechnieken te verbeteren en in te zetten in verschillende situaties. We werken aan een positieve mindset en een succesvol leven. 

Regelmatig bied ik Relax Kids lessen aan in Willemstad, Fijnaart, Heijningen, Dinteloord en Rotterdam. De lessen zijn thematisch en worden in blokken van 6 lessen aangeboden.

                                                           Per blok kosten de Relax Kids lessen € 45,-

KinderYoga en meditatie zijn regelmatig mogelijk op doordeweekse avonden. Dit zijn kleinschalige huiskamer lessen die voor alle leeftijden toegankelijk zijn.

                                    Deze lessen duren 30 minuten en kosten €2,50 per les.

Comming soon: De kunst van het ademhalen voor kinderen.

Relax Kids

Tijdens deze lessen leren de kinderen om te gaan met stress, angst en boosheid, terwijl hun zelfvertrouwen en eigenwaarde wordt opgebouwd. Ze zitten beter in hun vel en kunnen zich beter concentreren, slapen beter en leren hun grenzen kennen en aangeven. De kinderen leren vaardigheden waar ze de rest van hun leven baat bij hebben.

De lessen zijn leuk, levendig, creatief en boven al ontspannend. Relax Kids biedt een gestructureerde opbouw die bestaat uit onder andere spelletjes, yoga, onderlinge kindermassage op de rug en mindfulness.

KinderYoga

De yogalessen zijn zeer geschikt voor alle leeftijden. Yoga is ontspannend, maar vraagt ook veel van je spieren en concentratie. Ook jongens ervaren yoga vaak als verrassend leuk. Ze komen tot rust en kunnen laten zien hoe sterk zij zijn.

De kunst van ademhaling

In deze lessen leren kinderen ademhalingstechnieken te verbeteren en in te zetten in verschillende situaties.

Kindertekeningen analyse

Kindertekeningen kunnen ons veel vertellen over de periode waar uw kind in zit. Niet alleen het resultaat; de tekening, vertelt iets over uw kind, maar ook het proces. Door dit goed te observeren kan ik een goede analyse maken waar u als ouder of de leerkracht van uw kind, hem/haar beter kan begrijpen. 

Wilt u meer informatie over de tekeningen van uw kind, bijvoorbeeld omdat u uw kind niet volledig lijkt te begrijpen, of omdat u zich zorgen maakt? 

​​

Dan kunt u een tekening en een hulpvraag opsturen of een tekensessie aanvragen. 

Ik kijk naar de tekenfase, gebruik van de vlakken, kleurgebruik en nog veel meer. Zo kan ik te weten komen of een kind voor of achter loopt in de ontwikkeling van het tekenen, wat zegt deze fase over hoe het kind zich voelt en wat er bij dit kind leeft?

Wat zegt kleurgebruik, vlakgebruik, dynamiek, symbolen en lijngebruik over de tekenaar?

Ik vind het heel leuk om dit uit te pluizen en te zien hoe een kind soms geholpen kan zijn doordat iemand hem/haar eindelijk begrijpt. 

Een tekensessie, inclusief analyse kost éénmalig €45,- onafhankelijk van de materialen en duur van de sessie. 

Een losse tekening analyseren kost €15,-.

Meditatieverhaal, relax kids, kunst an het leven, remedial teaching, bijles, huiserk begeleiding, levenskustenaars

Creating Calm Confident Kids

kom lekker ontspannen met Relax kids lessen bij IkZeker in Willemstad
Neuroassociatie bij affirmatie, relax kids, aanbod ikzeker, sociaal emotionele ontwikkeling
Kindertekeningen analyse.jpg

IkZeker voor een zeker kind!   

bottom of page